Saariselän sinisyyttää❄️ .. ja hiihtämistä


Kaamos on juuri päättynyt, mutta tunnelmaan pääsee edelleen kun valoisaa on vain 2:30 tuntia päivässä. 

Aika on kulunut hiihtäen ja uinuvan luonnon kauneutta ihastellen. Tämä eka kuva on minusta niin dramaattinen, ihan kuin luonto olisi kaikkensa antanut.


Lähdettiin taas matkaan ykköskodin kautta piipahtaen.  Mulla jatkui viimein yksi analytiikka-työ, jota olen sormet syvyyten odotellut. Ei hullumpi etätyöpiste tämäkään :)

Seuraava etätyöpiste. Kuva otettu hieman ennen klo 11, ulkona jo melko valoisaa. Muutama tunti sorvin ääressä ja sitten hiihtämään. Pari päivää joutui kyllä satsaamaan ihan puhtaasti projektin loppurutistukselle, mutta onneksi kaunis maisema tässäkin tukena ja seurana.Rakastan luisteluhiihtoa! Sain joskus ammattilaiselta neuvoja, mutta videolta huomaan että tyylissä olisi taas hiomista. Ehkä kuitenkin tärkein tässä vaiheessa, että tuntuu hyvältä.Pääasiassa on tullut hiihdeltyä tässä Saariselkä/Laanilan ympäristössä. Aloitankin yleensä ”hajuvesi”-ladun lämmittelyllä, eli joku +/-10km, jotta pääse kesän jäljiltä tuntumaan. Sitten +5-10km/pv lenkkiin lisää ja ylemmäs tunturiin. 

Nyt iski niin kovat pakkaset, että vain yhden tunturilenkin olen vasta päässyt hiihtämään. Se oli hyytävä lenkki Ahopäiden yli. Hetken mietin pitääkö palata Kiilopäälle kun kadotin ladun ja oli jo pimenemässä. No onneksi se on tuttu lenkki ja latumerkitkin löytyi viimein.Alun pilvisyys väistyi pakkasen kiristyessä on me viimepäivät nautittu upeista väreistä ja keskipäivän valosta.

Kaunispään huipun näköalatornin näkymiä eilen 13.1 klo 12:35, pakkasta -23,5C ja hyytävä tuuli, hrrrr

... ja etelärinteeltä☀️Illan sininen hetki... valon jälkeen kaikki jälleen pysähtyy ja ihan hetkessä humahtaa sinisen jälkeen täyteen pimeyteen.
Kaunispään etelärinteen kynttiläkuusien ja tunturikoivujen pimeyden dramatiikkaa eilisillalta.. sanoin kuvaamaton maisema💙
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juttu meistä IS:ssä ...

30.11. Kiertäkää Madrid kaukaa🤬

28.11. Kaikki Kanarian lämpöön... nyt!🤗☀️✈️